• Professionele kassen reiniging
  • Schoon glas voor optimaal zonlicht
  • Oppotten en gebruik maken van transportbanden
  • Reinigen kasgoten
  • diffuuscoating

Veilig werken is onze standaard

Bij het werken op of aan een kas is de laatste jaren de veiligheid steeds belangrijker geworden. Mede doordat kassen hoger, en de goten smaller worden ontstaan er gevaarlijke situaties waarbij zich in het verleden al ernstige ongevallen voorgedaan hebben. Loonbedrijven zoals Green Pride doen er alles aan om de veiligheid van het personeel zoveel mogelijk te verhogen.

Vanaf 1 januari 2010 is de arbo-wetgeving gewijzigd. Er is nu een arbo-catalogus die de veiligheid tijdens werkzaamheden in de bouw, installatie en onderhoud van tuinbouwkassen moet waarborgen. Loonbedrijven die lid zijn van de VSR (vereniging van scherm- en reinigingsbedrijven, welke ook heeft geparticipeerd in de arbo-catalogus) laten vanaf 1 januari 2010 hun medewerkers niet meer zonder veilige hulpmiddelen of valbeveiliging op uw kas werken. Dit betekend dat enkele veilige servicerails met voldoende stevige gootconsoles en een servicedok onmisbaar worden aan een kas. Loonbedrijven die hun medewerkers blootstellen aan gevaar door niet te voldoen aan deze wetgeving kunnen rekenen op grote boetes. Maar de belangrijkste reden om veilig te werken is nog altijd het welzijn van de medewerkers zelf.

Loonbedrijf Green Pride kan voor uw kas en voor elke type goot een oplossing geven voor het plaatsen van een servicerail. Al dan niet uitgevoerd met een serviceplatform/servicedok.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer weten? Vrijblijvende offerte?

Onze contactgegevens