• Professionele kassen reiniging
  • Schoon glas voor optimaal zonlicht
  • Oppotten en gebruik maken van transportbanden
  • Reinigen kasgoten
  • diffuuscoating

Laten reinigen van zonnepanelen in Emmen en omgeving

Zoals op elk oppervlak in de open lucht (zoals ramen, muren, daken, auto, enz.), kan vuil zich vestigen op zonnepanelen. Deze vervuiling kan bestaan uit bladeren en naalden, plakkerige organische afscheidingen van bladluizen, pollen, zaden, roet van kachels en motoren, stof, en organische stoffen uit korstmossen, mossen, algen en vogelpoep.

Reinigen van zonnepanelen is WEL nodig!

De ’zelfreinigende werking’ van de modules (door regen en sneeuw) is niet voldoende om het systeem schoon te krijgen. Door afzetting van vuil op de installatie wordt minder zonne-energie in de module omgezet in een netto stroomopbrengst met omzetverlies tot gevolg. Dit rendement verlies kan in extreme omstandigheden (bijvoorbeeld een stabiele lucht) oplopen tot 30% en meer. Volgens onderzoek is het landelijk gemiddelde vuilgerelateerde opbrengst verlies ongeveer 6-8% per jaar!

Controle en reiniging

Om dit opbrengstverlies tegen te gaan is het noodzakelijk dat er regelmatig word gecontroleerd op vervuiling en, indien nodig, zullen de zonnepanelen gereinigd moeten worden. Ze worden door ons gereinigd met speciale borstels welke extra zacht zijn om schade aan de cellen te voorkomen. Bovendien word hierbij gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water opdat er geen kalkresten achterblijven op de panelen. Verder maken wij gebruik van telescopische lansen om zonder ladders veilig te kunnen werken. Laat u niet wijsmaken dat er speciale reinigingsmiddelen zijn zoor zonnepanelen: voor u het weet hebt u blijvende schade. 

Emmen en omgeving

Greenpride is gevestigd nabij Emmen en hierdoor zijn wij vooral in de Gemeenste Emmen, maar ook over de grens in Duitsland actief. Wij kunnen voor u de controle en reiniging van zonnepanelen verzorgen, neem contact met ons op of kijk op de site van zusterbedrijf Cleansolar: meer over zonnepanelen reinigen.

 

Meer weten? Vrijblijvende offerte?

Onze contactgegevens